BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Edip Gürcün İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi atasözlerimiz etkinliği

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda yaptığımız tören ile büyük bir coşku ve eğlence ile kutladık.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda düzenlemiş olduğumuz İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışma'sında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Dereceye giren öğrencilerimiz ve sınıfları:

Anasınıfı: Ayşenur DEMİRCAN (Anasınıfı A)

1.Sınıflar: Azra Mine GÖKER (1-B)

2.Sınıflar: Meryem Feyza BOZKURT (2-B)

3.Sınıflar: Elanur ATKALE (3-B)

4.Sınıflar: Hatice Ebrar DANIŞAN (4-B)

Nis

Anasınıfı öğrencilerimiz Mart ayında Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İstiklal Marşı'nda geçen kelimeleri öğrendiler. Uyaklı kelime bulma çalışması yaptılar. Eş-zıt anlamlı kelimeleri öğrendiler. 2/B ve 4/B sınıflarımız masal anlatımı etkinlikleri yaptılar.

Mrt

Çanakkale Zaferi 109. yılında okulumuzda yapılan etkinlikle kutlandı. Aziz şehitlerimiz sevgi ve minnet duyguları ile anıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü öğrencilerimizin hazırlamış oldukları proğramla kutlandı.

Mrt

Anasınıfı öğrencilerimize Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ( Türk kültürüne yönelik çalışmalar) Nasrettin Hoca tanıtıldı, fıkraları anlatıldı. ' Memleketim Türkiye' hikayesi okundu. Öğrencilerimiz boyama sayfalarını yaptılar.

Diğer sınıflarımızda da atasözü ve deyimler ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı. Öğrenciler tarafından yazılan'Haftanın Şiirleri' panolarda sergilendi.

Şbt

Okulumuz 1-B sınıfı Karesi Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü'nü ziyaret ettiler. At binme, ok atma gibi çeşitli etkinlikler yapan öğrencilerimiz güzel ve eğlenceli vakit geçirdiler.

Şbt

Okulumuz içinde düzenlediğimiz Dede Korkut Hikayeleri yazma yarışması kapsamında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı boyunca Dede Korkut hikayeleri okundu, izlendi. Sözlük çalışmaları, hatırlatmaca etkinlikleri, boyama çalışmaları yapıldı. Okul genelinde hikaye yazma çalışması düzenlendi. Kültürümüzün tanınması, aktarılması konusunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ock

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı enerji verimliliği hizmetlerinin etkinliğini ve toplumda enerji verimliliği bilincini arttırmak amacıyla eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Faaliyetlere yönelik olarak hazırlanan materyallere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına okulumuzda kutladığımız İlköğretim Haftası ile başladık.

Mrt

Edip Gürcün İlkokulu 3-B sınıfı olarak Bigep kapsamında yaptığımız 'Anneler Okuyor' Projemizde 3. kitabımız olan 'Bağırmayan Anneler' kitabımızı okuduk, bitirdik. Değerlendirme toplantımızı Sabri Uğur Parkı'nda Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirdik.

Yıllar sonra hiç kimse evimizin kirli olup olmadığından bahsetmeyecek ama bugün kalplerini temizlediğimiz çocuklar yıllar boyu anılacak işler yapacaklar.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi' nin 108. yılını kutladık. Bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Proğramı 2023 yılı Akreditasyon Konsorsiyumu üyesi olmak için başvuru yaptı.Okulumuz İngilizce öğretmeni Özlem Şahin 'in hazırlamış olduğu başvuru Balıkesir ar-ge birimi tarafından değerlendirilerek kabul edildi. Okulumuz 2023 yılı için konsorsiyum üyesi olarak akreditasyon programında yer almaya hak kazandı.